IBIDEN HUNGARY KFT.
Termékeink
DPF
Mi is az a DPF ?

A DPF (Diesel Particulate Filter) egy dízel gépjárművekhez kifejlesztett kerámia alapanyagú szűrő, mely a motor és a kipufogódob között helyezkedik el.

Mi a funkciója?

A DPF-et arra tervezték, hogy kiszűrje a dízel motorok által kibocsátott, a környezetre és az egészségre káros részecskéket. A világon először az európai autógyártók szereltek DPF rendszereket gépjárműveikbe, és már akkor az IBIDEN szűrőit használták termékeikhez. Mostanra a világ számos autógyártó vállalata választja termékeinket, és ismeri el azok minőségét, jótékony hatását.

A DPF működése

Termékünk méhsejt szerkezetű. Azok a légüregek, amelyek nyitottak a bemeneti oldalon, zártak a kimeneti oldalon és ellenkezőleg. Ezáltal a motorból kiáramló kipufogógáz kizárólag a porózus szilícium-karbid falakon áramolhat át, így már megszűrt állapotban kerül a kipufogó rendszer további részébe, ahonnan a szabad levegőbe áramlik.

AFP (Automotive Functional Product)
AFP

AFP egy tartó illetve tömítő anyag, mely körbeveszi a katalitikus átalakítót és a DPF-et. Az AFP kedvező tulajdonságokkal bír, úgy mint magas tartóerő illetve tömítő-képesség, és nagymértékű hő ellenállás. Az AFP terméket gyártó üzem 2013 áprilisában kezdte működését.

Műszaki Fejlesztési Központ

Az IBIDEN Hungary Kft. azzal a céllal létesítette Műszaki Fejlesztési Központját, hogy vevői számára magas színvonalú műszaki támogatást tudjon nyújtani. A Központ 2009 október 5-én nyitotta meg kapuit.

A Fejlesztési Központ feladata, hogy vevőink számára az igényeiknek leginkább megfelelő terméket tudjuk előállítani. A központ helyiségeiben termékeinket a legkülönbözőbb körülményeket szimulálva teszteljük. A kapott eredmények segítik mérnökeinket abban, hogy az általunk gyártott részecskeszűrőt a vevői igényekhez tudják alakítani.