IBIDEN HUNGARY KFT.
Társadalmi felelősségvállalás

Az IBIDEN csoport meggyőződése szerint a vállalat folyamatos fejlődését csak a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve lehet biztosítani, felelősségteljes piaci és társadalmi magatartással. A vállalat a CSR tevékenységét is ezen elvek mellett alakította ki.

Az IBIDEN Hungary Kft. CSR tevékenysége a japán IBIDEN vállalat hagyományaiból kiindulva alapvetően a környezetvédelemmel és a társadalmi együttműködésen alapuló önkéntességgel foglalkozik, azonban a helyi sajátosságok miatt az oktatás, a kulturális programok támogatása és a munkavállalók jólétének kialakítása is kiemelt szerepet kapott.

Környezetvédelem

Az IBIDEN Hungary Kft. a kezdetektől törekszik a helyi közösséggel való harmonikus kapcsolatok kialakítására.

A jó ügy érdekében végzett önkéntesség olyan érték, melyet a vállalat nemcsak a szervezeten belül támogat, de fontosnak tartja, hogy a helyi általános iskolát bevonva teremtsen alkalmat, ahol az önkéntességet az iskola tanulói és a munkavállalók közösen gyakorolhatják.

Dunavarsány önkormányzata és az IBIDEN évről-évre környezetszépítő és tisztító akciókat szerveznek.

Természeti értékek megóvása

Alkalmanként a vállalat munkavállalói, valamint a helyi iskola és önkormányzat önkéntesei is részt vesznek környezetvédelmi akcióinkon, melyek környezeti rehabilitációra, faültetésre, hulladékgyűjtésre összpontosítanak.

Sakura (japán cseresznye) fák

Őrizve a japán hagyományokat, ez idáig mintegy 210 db japán cseresznyefát ültettünk el az IBIDEN Hungary Kft. területén belül és kívül, hozzájárulva ezzel a CO2 kibocsátás káros hatásainak csökkentéséhez.

Oktatás

Az IBIDEN Hungary Kft. aktív szerepet vállal a környezet tiszteletére és védelemre nevelő programokban, oktatásban a vállalaton belül és kívül.

Oktatási program

„Modern technológia” néven indított kurzusunknak és korszerűen felszerelt oktatótermeinknek köszönhetően 2006 óta nem csak anyagi támogatásban, hanem változatos, a gyakorlatban is alkalmazható oktatásban részesülnek a közeli szakközépiskola tanulói. A program célja, hogy a színvonalas oktatás mellett gyors elhelyezkedést biztosítson a diákok számára.

Üzemlátogatás

Vállalatunk rendszeresen fogad iskolai csoportokat üzemlátogatásra, melynek során a vállalat tevékenysége mellett a látogatók megismerkedhetnek a japán kultúra sajátosságaival és a vállalat környezeti politikájával.

Gyakornoki program

Az IBIDEN Hungary Kft. gyakornoki programjának célja, hogy olyan tehetséges diákokat keressünk, akik később állandó munkavállalóink lehetnek. A nyitott gyakornoki pozíciók folyamatosan frissülnek a vállalat weboldalán, a "karrier" menüpont alatt.

Kultúra

A vállalat társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillére hogy a kultúrát, ezen belül a klasszikus zenét minél szélesebb körben tegye elérhetővé. Másrészt a vállalat saját kórusa 2007 óta működik és házigazdája komolyzenei koncerteknek. A vállalat székhelyén tartott koncertek kezdetben csak az IBIDEN Hungary Kft. saját dolgozói számára voltak elérhetőek, majd meghívóval folyamatosan látogathatóvá váltak eleinte a közeli partnerek, később a helyi közösség számára is.

 

IBIDEN Kórus – Noise Filters

A Noise Filters-t, vagyis a Zajszűrők néven működő kórust egy maroknyi lelkes, zenebarát kolléga hívta életre 2007-ben azzal a céllal, hogy egy vállalati rendezvény keretében szórakoztassák a közönséget. A formáció időközben számos tagcserén esett át, de a lelkesedés a kezdtek óta töretlen. A kórus rendszeresen fellép különböző vállalati és egyéb rendezvényeken.

 

Komolyzenei koncertek

A rendszeresen megrendezésre kerülő házi koncerteken elismert japán művészek lépnek fel. A fellépők közül többen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vendéghallgatói.

 

Japán kultúra népszerűsítése

A vállalat 10. évfordulója alkalmából a munkavállalóknak lehetősége nyílt számos olyan programon részt venni, mely által jobban megismerhették a japán kultúrát.

A 2014. tavaszán tartott bonsai kiállítást, ikebana workshopot, Yukata (nyári kimonó) jelmez próbát és a „Japán hétköznapok” fotókiállítást követően ősszel ismét számos, saját szervezésű programra látogathattak el az érdeklődő munkavállalók. A japán tea és édességek vására mellett „Japán babák” és ”Japán világöröksége” fotókiállítás nyílt.

A kiállítás anyagát a Japán Alapítvány biztosította.

Munkavállalóink

Fontos számunkra, hogy minőségi munkakörnyezet kialakítása mellett biztosítsuk az egészséges életmód feltételeit dolgozóink számára. Meggyőződésünk, hogy a vállalati rendezvények erősítik és mélyítik munkavállalóinkban az összetartozás érzését.

Egészségprogram

A munkahelyi környezet minősége és közvetlen, közvetett hatásai alapvetően meghatározzák közérzetünket, és számos módon befolyásolják egészségi állapotunkat.

Az egészségfejlesztés és egyben az egészségvédelem egyik legfontosabb színtere a munkahely.

Az IBIDEN Hungary Kft. azzal a céllal indította egészségfejlesztő és szemléletformáló programját, hogy hatékony lépéseket tegyen a munkavállalók egészségfejlesztésének érdekében.

A program célja az egészséges életmódhoz szükséges tudás és készségek megszerzésének támogatása, az egészségtudatos magatartás kialakítása, valamint a legjelentősebb egészség-kockázati tényezők befolyásolása.

A program keretében a munkavállalók ingyenesen vehetnek rész vállalati masszázson, stresszkezelő konzultáción és táplálkozási tanácsadáson, valamint különböző sportprogramokon a vállalaton belül és kívül.